בך ד"ר אלפרד ושרלוטה

ד"ר אלפרד בך, נולד להוריו אליאס וג'ני ב- 15.6.1902 בעיר טֶרְנוֹביץ שבגרמניה (כיום סלובקיה), שם סיים בהצלחה דוקטורט למשפטים וכיהן כשופט.
שרלוטה נולדה להוריה אלה וקורט האופטמן ב- 4.8.1908 בעיר ברסלאו שבגרמניה.
אלפרד ושרלוטה נישאו ולזוג נולדו שתי בנות- שושנה ומרים.
בשנת 1935 קיבל אלפרד מברק מאחיו יעקב אשר היה בבעלותו משק בכפר ביאליק ובו המליץ לאחיו לעלות ארצה ולרכוש דירה בקריית ביאליק. היות והיה לארנסט סרטיפיקט (רישיון עלייה מהמנדט הבריטי) והיכרותו עם הארץ מביקורו בשנת 1934 נתן את הסכמתו.
במרץ 1936 עלה ארצה ועבר להתגורר בביתו ברחוב סידני קיט (כיום רחוב ירושלים).
בין השנים 1937-1945 היה פעיל בוועד "האגודה ההדדית" במספר תפקידים ומאחר והיה רשום באגודה זו היה זכאי לרכוש דירה.
כיהן כיו"ר הועד במשך תקופה ארוכה, טיפל ודאג לתושבים בנושאים חשובים כמו בניית המרכז המסחרי, בניית בתי רסקו, בניית בית הועד, מגרש טניס, אספקת מים ראויה לשתייה, הובלת אשפה, חלוקת דואר וכו'.
כבר בשבוע הראשון להגעתו לקריית ביאליק הוצב לשמירת לילה עד פרוץ מלחמת העולם השנייה. אלפרד היה בין אלו שהורשו לצאת לשמירה עם רובה ותלבושת של גפיר .
עבודתו הראשונה בארץ הייתה בהקמת גדרות, תחילה סביב ביתו ולאחר מכן על פי הזמנת האגודה של כפר ביאליק. כמו כן הקים גדרות ביטחון עבור הג'ידרו .
אלפרד שאף להפוך את האגודה הפרטית למועצה מקומית. לשם כך יצר קשר עם הממונה על המחוז וניהל עמו משא ומתן בנושא. תושבי הקריה התנגדו למהלך מהחשש של התערבות השלטון הבריטי בניהול הקריה ולכן היועץ המשפטי של ההסתדרות צבי ברנזון אסר עליו להמשיך ולטפל בנושא.
לאחר מספר שנים, חבר שהכיר מברסלאו הציע לאלפרד שותפות בעסקי ייעוץ ותיווך בחיפה. הם פתחו ביחד משרד ברחוב הרצל פינת ביאליק בחיפה ועסקו בתיווך לעוזרות בית ומכירת דברים משומשים אשר רצו להיפטר מהם וכן פתחו סוכנות ליבוא רכב.
אלפרד החליט לגשת לבחינות לשכת עורכי הדין בארץ ולאחר שעבר אותן בהצלחה עשה סטאז' והקים משרד עו"ד ביחד עם תושב הקריה רוברט בר.
לאחר קום המדינה כיהן בתפקיד יועץ משפטי וכמנהל המחלקה המשפטית של הממונה על "הרכוש הנטוש". את התפקיד מילא בחיפה, עכו ונצרת.
בעכו קיבל מינוי כחבר מועצת העיר וכיהן עד לשנת 1950 אז קיבל מינוי כשופט בחיפה.

אלפרד בך נפטר בגיל 84 ב- 18.9.1986
שרלוטה נפטרה בגיל 86 ב- 10.4.1995
אלפרד ושרלוטה בך קבורים בבית העלמין חוף הכרמל, חיפה

*גפיר, שומר. הגפיר היה השומר במשטרת הישובים העבריים שהייתה כוח משטרה יהודי חוקי שפעל בחסות הבריטים בתקופת המנדט.
*בשנת 1925 היו בעמק 3 כפרים קטנים: ג'ידרו שהיה מאהל בדואי ובו 117 משפחות (כיום כפר ביאליק). לבדואים הוצע לחכור את האדמה או להתפנות מהשטח תמורת פיצוי כספי. הם בחרו בפיצוי הכספי ורובם עקרו לשפרעם ולדמאון

אהבתם את התוכן? שתפו אותו

משפחות נוספות שיכולות לעניין אותך