בריקנר ולטר ואלישבע (בז'י)

ולטר נולד בווינה , אוסטריה באוג' 1906.
אלישבע נולדה באורושהאזה בהונגריה 15.7.1909
בווינה עסק בהתעמלות והיה מקום ראשון בהתעמלות באוסטריה.
וולטר במקצועו היה טכנאי טקסטיל וסיים לימודים אקדמאיים בווינה במקצוע זה.
בשנת 1931, הגיעה אלישבע לארץ לביקור בהזמנת דודה פרופ' מיכאל פקטה, שהיה רקטור האוניברסיטה העברית, והתאלמן באותו זמן ונותר עם שני פעוטים בבית.
אלישבע החליטה להישאר ולנהל את משק הבית של הדוד ולטפל בילדיו הקטנים. במשך עשר שנים הייתה לב הבית של החברה הגבוהה של ירושלים בתקופה זו.
בשנת 1935 עלה וולטר ארצה בעקבות בקשתו של מר אריך מולר לעזור להקים את בית החרושת "אתא". עם זאת, מכיוון שהשכר היה נמוך העדיף לעבור לעבוד כנהג אוטובוס בקו 14 וסדרן בצריף קריית חיים.
בשנת 1941 לאחרהכרותקצרההתחתנו ולטר ואלישבעוהיא עברהלהתגוררבקרייתביאליק.
במקביל לעבודתו אימן ולטר את קבוצת ההתעמלות של "מכבי חיפה", קבוצת מתעמלים בקריית מוצקין וקבוצת בנות צעירות בקריית ביאליק.
כל חייה בקריה, הייתה אלישבע מעורבת בפעילותו הציבורית של ולטר , יחד עם טיפול
במשק הבית , שאליו הצטרפו הוריו של ולטר שעלו לאחר ליל הבדולח ושלושת הילדים
שנולדו , מיקי, רפי ורות יבין 1948- 1951.
ולטר עזר לקדם רבות את תחום הספורט בעיר. בעזרת גיוס כספים יחד עם אלישבע מתושבי הקריה הקימו את אולם ההתעמלות הראשון בקריה , בריכת השחייה ומגרש הטניס הראשונים בקריה. כמו כן,פעל לטובת הקמת אצטדיון גדול, אולם התעמלות חדש ומתקני ספורט בשכונת המגורים צור שלום. כיוון שלא הייתה באותה העת תנועת נוער בקריה עזר ולטר להפעיל את תנועת הצופים בעיר ביחד עם תלמידי בית הספר "ביאליק". הדבר הוביל להתעוררות פעילויות של תנועות נוער נוספות. בעזרת גיוס הכספים ייסד גם את הקמת "תזמורת הנוער" אשר תרמה רבות להווי וחיי התרבות בקריה.
ולטר ניהל את מחלקת התרבות בעיריית קריית ביאליק אשר פעל בתחומים רבים כגון הוספת מועדוני קשישים לאלו אשר פעלו כבר בעיר. היה לו חשוב כי תינתן הזדמנות לעולים מבוגרים ללמוד קרוא וכתוב ולכן ארגן חוגים רבים בעזרת משרד החינוך והתרבות של מחוז חיפה. הקים את "תיכוניה" שבו תושבים מבוגרים יכלו להשלים לימודים במקצועות בחינות הבגרות.
לאחר שעזב את העירייה הקים בהתנדבות את "אגודת א.ש.ק" (אגודה למען הקשיש). במסגרת תפקידו החדש המשיך במעורבותו במועדוני הקשישים תוך גיוס עובדים מתנדבים וגיוס תרומות כספים. ולטר דאג שהקשישים יקבלו ארוחות חמות, הקים עבורם מפעלי תעסוקה ואת "בית מוגן" אשר היווה דיור מוגן עבורם.
ולטר ראה בעבודתו משמעות רבה והמשפט שהנחה אותו היה "שהתושב ירגיש טוב".
פעילותה של אלישבע במשק לשעת חרום בקריה היתה ראויה להערכה רבה. משך 15 שנה התנדבה אלישבע לפעילות במסגרת פס"ח .
בשנת 1986, שנה לאחר פטירתו של ולטר, זכתה גם אלישבע להוקרת הקריה עם קבלת אות יקירת הקריה.

ולטר נפטר בגיל 79 ב- 13.9.1985
אלישבע נפטרה בגיל 94 ב- 11.6.2003
שניהם קבורים בבית העלמין צור שלום, קריית ביאליק

*אריך מולר (1995-1895), בן למשפחה מצ'כוסלובקיה, שעסקה באריגה, החליט להקים מפעל לטקסטיל בארץ ישראל, ובכך לקחת חלק מעשי בבניית הארץ. ( מפעל אתא)
*בפינת שד'וייצמן -רחוב אושה
*ברחוב יגור
*בשד' וייצמן ליד כיכר מצילי יהודי הולנד

אהבתם את התוכן? שתפו אותו

משפחות נוספות שיכולות לעניין אותך