תמר (טרודה) לבית רוזנבאום נולדה ב-13.9.1910 בעיר ממינגן , גרמניה
צבי הרמן נולד ב-2.12.1905 ברחוב TAL במינכן , גרמניה
משפחתה של תמר (טרודה) היתה דתית, שומרת מצוות. בבית היו שתי אחיות יותר צעירות, הילדה-חנה ואליס-אלישבע ואח (קורט-יהודה ז"ל) שנפטר בגיל 3 מדיפטריה.
למשפחה היה מפעל למוצרי חלב. התוצרת נועדה ליצוא, והעיר ממינגן התפרסמה בזכות "גבינות רוזנבאום".
המצב הכלכלי של המשפחה היה טוב למדי. הם גרו בבית גדול, כעין טירה ("וילה רוזנבאום") בסמוך למפעל.
למשפחה היתה אחת ממכוניות ה NSU הראשונות בסביבה, דבר שעורר קנאה רבה וגלויי אנטישמיות עוד הרבה לפני עלייתו של היטלר לשלטון.
לצבי הרמן היתה אחות סופי שנולדה ב- 15.7.1907
אביו, משה-מוריץ, עבד בבנק והיה מראשי הקהילה היהודית במינכן. הוא שימש אף כגזבר הקהילה ועד היום יש אוסף של מכתבים וגלויות שנתקבלו מהארץ בבקשה לתרומות. אביו נפטר ב 1919 כשהיה בן 14.
בילדותו, חלם להיות נהג קטר. החוויות היפות ביותר מילדותו, עליהן הרבה לספר, אלו החופשות שבילה בבית סבתו בעיירה CHAM . לסבתו, ברטה, היו שדות תבואה ובית מסחר סיטונאי למוצרי מזון. הרמן שהיה מגיע מהעיר הגדולה מינכן היה 'פורח' שם בשדות, בין החציר והאווזים.
יותר מאוחר הוא למד הנדסת חשמל ב'טכניון' של מינכן.
בשנת 1921 נערך פוגרום נגד אביה של תמר (טרטדה) וילהלם-בנימין רוזנבאום. הפוגרום הידוע בהיסטוריה כ'פוגרום וילהלם רוזנבאום'. הוא הואשם בהפקעת מחירי מוצרי החלב במלחמת העולם הראשונה. אספסוף מקומי גרר אותו מביתו והוא הובל כשחבל על צווארו ונקשר לעמוד הקלון בכיכר המרכזית של העיר. הוא הוכה והושפל על ידי תושבים זועמים. הועבר למעצר הגנה ובמשפט שנערך נגדו יצא זכאי.
במקום להסיק מסקנות מהמקרה ולהעתיק מגוריו למקום אחר, התעקש להישאר בממינגן וטען שאם יעזוב ייחשב הדבר כהודאה באשמה ולכך לא היה מוכן .
לאחר שסיימה את לימודיה בניהול עסקים , סייעה טרודה לאביה בניהול המפעל.
כאשר האנטישמיות גברה, חנה, אחותה של טרודה, יצאה להכשרה באיטליה. אלישבע, האחות הצעירה, עלתה ארצה עם עליית הנוער וטרודה עברה ללוקסמבורג שהיתה מדינה ניטרלית.
אביה, וילהלם-בנימין רוזנבאום , היה היהודי הראשון מהעיר שנשלח עם קבוצת קומוניסטים לדכאו , כדי שבין הקומוניסטים יהיה גם יהודי אחד. לשנאה כלפיו נוספה העובדה שאשתו,סוזן רוזנבאום לבית אופנבכר היתה ילידת פריז, (כידוע הגרמנים שנאו את הצרפתים).
אשתו פעלה לשחרורו בעזרת קשרים עם תעשיינים מקומיים. היא כתבה לו בעברית "ויברח" כך שהוא המשיך ישירות להולנד במקום לחזור לביתו בממינגן. טוב עשה כיוון שהגרמנים מיד טענו ששוחרר בטעות, אך הוא הספיק כבר לברוח להולנד. הגרמנים רצו שיוסגר חזרה, אך ההולנדים רמזו לו שהוא מבוקש והוא עבר לבלגיה. מבלגיה, יחד עם אשתו סוזן, שהגיעה אליו מברלין, עלו ב-1936 ארצה וגרו בירושלים.
אחותו סוזן נפטרה ב-19.6.1942 בירושלים ונקברה בהר הזיתים.
וילהלם היה ספורטאי והיה אחד מזקני הצועדים האוחזים בדגל בפתיחת המכביה ב-1953 . הוא נהג לשחות בים , גם בימי החורף. ב-30.10.1953 טבע בחוף תל-אביב ונקבר בבית העלמין סגולה בפתח תקוה.
הרמן שהיה חבר בתנועה הציונית Blau Weiss בגרמניה עלה ארצה ב 1933 והיה מראשוני קריית ביאליק. התיישב בשדרות ויצמן 29 .
בתחילת 1935 עלתה טרודה ארצה ועבדה בעבודות שונות ביפו ובתל אביב עד שנישאה להרמן-צבי גוגנהיים ב-3 בספטמבר 1946 ועברה להתגורר בקריית ביאליק.
נולדו להם 2 בנות: אסתר ורעיה
הבכורה: אסתר שושנה , ילידת 20 במאי 1948, נישאה ליגאל גבע ב- 22 בינואר 1979.
ילדיהם (נכדים לטרודה): אלעד גבע יליד 14 במאי 1980, יעל אייזר-גבע ילידת 27 באוגוסט 1982, נורית חיימוביץ' ילידת 25 באפריל 1985.
הבת הצעירה: רעיה ,ילידת 26 ביולי 1950. נישאה לרענן הופמן ב-2 בספטמבר 1974.
ילדיהם (נכדים לטרודה): רועי הופמן יליד 8 ביוני 1978, מורן הופמן ילידת 17 בפברואר 1981, טל קושט ילידת 20 באוגוסט 1986, מיכל רוטנברג ילידת 9 במאי 1988.
לאחר מות אשתו, התגורר וילהלם אצל בנותיו, לחילופין בירושלים, בקיבוץ בארות יצחק ובקריית ביאליק, שם גרה טרודה.
טרודה עסקה בתרגום מסמכים נוטריוניים אך ברוב זמנה עסקה בעבודות הבית, בשלנית מעולה שתמיד דאגה שהאוכל יהיה על השולחן כשהבנות או הבעל חזרו מבית הספר או מהעבודה.
כבר בנעוריה היתה ספורטאית טובה, אלופת טניס ובגלישת סקי. בגיל 75 עדיין רכבה על אופניים ברחבי קריית ביאליק. השכימה קום והתעמלה כל בוקר, נראתה צעירה לגילה.
ב-6.6.1986 , יום שישי, טרודה נהרגה בתאונת דרכים בזמן שהיא ובעלה נסעו לטבעון לחגיגת יום ההולדת של אחד הנכדים. בדרך, בין יגור לג'למי , הרמן התנגש ברכב שבא ממול.
צבי הרמן עבד תחילה בחברת החשמל ובהמשך עבד במשרד התקשורת/בזק. בהיותו המהנדס הראשי של איזור הצפון, ניהל את הקמת מרכזיות הטלפון האוטומטיות בצפון הארץ.
תמר טרודה גוגנהיים נפטרה בגיל 76 ב- 6.6.1986
צבי הרמן גוגנהיים נפטר בגיל 86 ב- 30 בינואר 1991
תמר וצבי הרמן גוגנהיים קבורים בבית העלמים צור שלום, קריית ביאליק