וינברג נפתלי נולד למשפחה דתית בעיירה פיאטרה נימץ שברומניה.
נפתלי היה סוחר פרוות וציוני נלהב שחלם לעלות לארץ ישראל עם בני ביתו.
בשנת 1925 רכש אדמות במפרץ חיפה דרך החברה "הכשרת היישוב[1]". הובטח לו שבאדמות שקנה יש גם מים. האדמות שרגש היו בסביבת האדמות[2] של בן דודו אפרים כץ.
בשנת 1932 עם עליית היטלר לשלטון, עזבו נפתלי ואשתו שרה ושלושת ילדיהם (אריה, אליעזר ושלום) את גרמניה ועלו לארץ.
המשפחה הצטרפה למשק של אפרים כץ והם התגוררו בצריף ליד הרפת.
חיי היום יום היו קשים. תחבורה הגיעה עד קריית חיים ומשם היו צריכים ללכת דרך החולות ולסחוב עמם את מצרכי המזון והמחיה שקנו בחיפה. התושבים סבלו ממחלות כמו קדחת, מפציעות ורופא לא היה בנמצא. מים לא סופקו והתושבים שתו מים מחביות.
נפתלי בנה את ביתו עד אדמות שרכש ( ברחוב קרן היסוד היום) . במשק שלו היו רפת, לול ואדמות מעובדות לצרכי מחייה. בגלל מחלת הקדחת ומחלה שתקפה את העדר, התמוטט המשק החקלאי ונותרו חובות כספיים גבוהים. הבנים יצאו לעבוד בעבודות שונות ועזרו לאביהם.
וינברג נפתלי נפטר ב- 8.9.1958
וינברג שרה נפטרה ב- 14.5.1979 נפתלי ושרה וינברג קבורים בבית העלמין צור שלום, קריית ביאליק
[1] חברת הכשרת היישוב בישראל בע"מ נוסדה בלונדון בשנת 1909, כזרוע של ההסתדרות הציונית. בפרוספקט הראשון של החברה מפברואר 1908[2] נאמר:
החברה שמה לה למטרה לסייע בידי פועלים יהודים, מחוסרי אמצעים, הבאים במספר רב ממזרח אירופה לארץ-ישראל, ולא השיגה ידם עד כה להגיע לידי קיום עצמאי מבחינה חקלאית, שיוכלו להשיג את שאיפתם זו. מטרת החברה היתה ליצור דרכים ואפשרויות, שעל ידיהן יוכלו פועלים יהודים לעלות בכוחותיהם הם למדרגת איכרים עומדים ברשות עצמם.
[2] מקרן היסוד עד הפוארה