ליכטנשטיין פריץ וארנה

פריץ בנם של ארנה ומקס ליכטנשטיין נולד ב- 8.11.1894 בברלין, גרמניה.

ארנה ביתם של פאולה ומקס יפה נולדה ב- 13.6.1902 בברלין, גרמניה.

פריץ למד והתחנך בגרמניה, היה חבר בתנועת הנוער "חברי הטבע" במלחמת העולם הראשונה,  היה חייל ונפצע בקרב בחזית הצרפתית.

מסוף שנת 1920 עסק כסוחר בדים וגלנטריה בעיר ברסלאו שבגרמניה.

ארנה למדה בבית ספר בגרמניה, היתה חברה בתנועת הנוער "בלאו וייס"[1]. את השכלתה השלימה בבית ספר למסחר ועבדה כמבקרת חשבונות.

בשנת 1922 נישאו ארנה יפה ופריץ ליכטנשטיין ונולד להם בן יחיד ארנסט אברהם.

ארנה עזרה לבעלה בעבודות המסחר כשהיא מנהלת את נושא החשבונות והתכתבויות.

עם עליית הנאצים לשלטון בשנת 1933 , בעקבות אירוע אנטישמי קשה כלפי פריץ החליטה המשפחה לעזוב את גרמניה ועלו לארץ בספטמבר 1933, לאחר שהשיגו סרטיפיקטים[2]. חבלי ההסתגלות בארץ היו קשים.  המשפחה חיה בחיפה כשנתיים ובשנת 1935 עברה המשפחה להתגורר בקריית ביאליק.

פריץ עסק בייצור מקררים והצטרף לפנצ'רייה בחיפה יחד עם שני שותפים (שטרן וויס האוז) מקריית ביאליק.

בשנת 1938,בזמן מאורעות המרד הערבי[3] הפסיק את עבודתו בעקבות  אירוע שקרה לנגד עיניו בו נהרג נהג בזמן תיקון פנצ'ר בגלגל רכבו. רק כעבור שנה התאושש ומצא פרנסה אחרת באריזת מצרכים.

ארנה סייעה לבעלה בכל עסקיו ובנוסף עסקה בניהול משק הבית.

עם פרישתו לגמלאות טיפח פריץ את בית המשפחה והגינה ונהנה מבני המשפחה סביבו. לאחר מותו של פריץ, המשיכה ארנה להתגורר בדירתם ובערוב ימיה עברה לבית אבות.

פריץ ליכטנשטיין נפטר בגיל 78 ב- 7.6.1973

ארנה ליכטנשטיין נפטרה בגיל 93 ב- 25.12.1995 פריץ וארנה ליכטנשטיין קבורים בבית העלמין צור שלום, קריית ביאליק


[1] בלאוּ-וייס הייתה תנועת נוער יהודית בגרמניה. התנועה נוסדה ב-1912 בראשות ד"ר יוסף מרכוס, וייעדה עצמה לבניהם ובנותיהם של משפחות מתבוללות, שהיו מעוניינים בתנועת נוער כללית, אבל נדחו על ידי תנועות הנוער הלאומיות הגרמניות שסירבו לקבל יהודים לשורותיהן.

[2] סֶרטִיפִיקָט, היה הכינוי שניתן לאשרת העלייה לארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי. רישיון העלייה חולק על פי מכסות שנקבעו על ידי הבריטים במשא ומתן בינם לבין ההנהלה הציונית

[3] המרד הערבי הגדול היה מרד מאורגן, שפרץ בארץ ישראל המנדטורית בשנת 1936, ונמשך בהפסקות עד מרץ 1939. הערבים דרשו עצמאות משלטון המנדט הבריטי, עצירת גל ההגירה של יהודים בעלייה החמישית, והתנגדות להקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל.

אהבתם את התוכן? שתפו אותו

משפחות נוספות שיכולות לעניין אותך