יוליוס (יהודה) נולד ב- 13.9.1876 בכפר Hettenhausen , גרמניה.
סלמה לבית האן נולדה ב- 8.9.1988 ב-Friksenstadt , גרמניה .
אביו היה בעל חנות בשר (אטליז) וממנו למד את מקצוע הקצבות .
במלחמת העולם הראשונה[1] גויס לצבא הגרמני השתתף בקרבות בTarnepol בחבל גליציה. יוליוס נפצע וקיבל את אות ההצטיינות "צלב הברזל".
יוליוס נשא לאישה את רוזה לבית ברוומן ונולדו להם שלושה בנים. רוזה נפטרה ב- 4.3.1919 בעת מגפת השפעת ונקברה בבית הקברות היהודי בWayers . יוליוס נותר עם שלושה בנים: מקס , קרל והרמן.
בזמן מלחמת העולם הראשונה למדה סלמה בבית ספר לאחיות שליד בית החולים היהודי ב- Koeln ובשנות המלחמה טיפלה בחיילים פצועים , עבדה בבית חולים והיתה גאה בעבודתה.
בשנת 1920 נשא יוליוס את סלמה והם עברו להתגורר בכפר גֶרְסְפֶלְד. שם התפרנסו מחקלאות וסחר בהמות. סלמה גידלה את שלושת הבנים כאילו היו בניה, היא אהבה אותם והם השיבו לה אהבה. בגרספלד נולדו ארבע בנות: ברטל, אילזה, אירמה (בולה), וליזלוטה (ליסי).
ברוב ימות השבוע יוליוס היה בדרכים בענייני סחר פרות, סלמה הייתה מופקדת על עבודות הבית, המשק וחינוך הילדים. הילדים למדו בגן ובבית הספר היסודי במקום. לשעורי יהדות קבלו בבית הספר היהודי. בגרספלד חיו כ 20 משפחות יהודיות שהקימו בית כנסת. ביום שבת וחגים השכימו יוליוס וסלמה לבית הכנסת ואחה"צ ערכו ביקורים הדדיים אצל משפחות יהודיות. היחסים עם השכנים הנוצרים היו ידידותיים גם בגרספלד וגם בהטנהאוזן. יוליוס אהב ללגום בירה עם השכנים וידידים בבית המרזח Deutcher Kaiser.
1933- היטלר והמפלגה הנאצית היו בשלטון. בגרמניה חוקקו חוקים גזעניים מפלים נגד היהודים. במיוחד שגשגה האנטישמיות בכפרים קטנים. רבים הצטרפו למפלגה הנאצית. באותה שנה לאחר הכשרה קצרה כפועל חקלאי ב Geringshoff בגרמניה, עלה לפלשתינה הבן קרל פדרליין לגדרה.
ב- 1935 הצטרף אליו הרמן פדרליין. הרמן הגיע כספורטאי, כדורגלן, ב"מכביה השניה" ונשאר בארץ עם סיום המשחקים כתושב בלתי לגאלי (לא חוקי) בגדרה עד הקמת מדינת ישראל.
לאחר שנודע בכפר שקרל והרמן עזבו לפלשתינה גברו ההתנכלויות למשפחה. בלילות חזרו ושברו את כל חלונות הזכוכית של הבית. אחרי כל בנות המשפחה קראו "יהודייה מסריחה", "יהודים לפלשתינה", איימו להכות אותן ועוד.
באחד הערבים הגיע הכומר האנגלי ומסר ליוליוס ספר תנ"ך עתיק באומרו "קח אותו אתך, מי יודע מה יעלה בגורלו כאן".
1935 יוליוס וסלמה החליטו לעזוב את המקום האהוב עליהם ולעלות לפלשתינה ובידם הסרטיפיקטים לעליה לא"י. אולם מחלתה של ליסי שנכוותה ברגליה וחלתה בסקרלטינה לא יכלו לממש את היתרי העלייה לארץ. בינתיים פג תוקפם של היתרי העלייה, היה צורך להגיש את כל הבקשות מחדש. עד קבלת היתרי העלייה החדשים גרה המשפחה במשך כשנה בדירה קטנטונת בפולדה.
רהיטי הבית ותכולתו ב-ליפט (כמו מכולה גדולה מעץ) נשלחו לפלשתינה ובני המשפחה נותרו רק עם הבגדים ההכרחיים ביותר. סוף סוף הגיעו היתרי העלייה החדשים. ארבעת הבנות וההורים יצאו לדרכם החדשה בפלשתינה.
המשפחה הגיעה לנמל טרייסט באיטליה ושם עלו על האונייה "גלילאה" והפליגה לא"י לנמל חיפה.
ובשנת 1936 הגיעה המשפחה לפלשתינה לגדרה.
הבן הרמן ניהל משק חקלאי וקרל עבד כפועל חקלאי. במשק סלמה החלה לבשל בדירה ארוחות צהרים לפועלים שעבדו במושבה. רווח מזה לא היה.
בשנת 1937 הגיע האח מקס לבקר בארץ. הוא הצליח שכספי המשפחה שנותרו בגרמניה יועברו לארץ ע"י הסכם "ההעברה"[2]. הסכם שנחתם בין הסוכנות היהודית וממשלת גרמניה. בכספים אלה יכלו להשתמש אך ורק לבניית בית. היו שני מקומות בארץ שנבנו באותה שנה עפ"י הסכם זה: נהריה וקריית-ביאליק. נבחרה קריית ביאליק.
בשטח האדמה סביב הבית גידלו ירקות לצרכי המשפחה ומחייה. במיוחד הצליחו בגידול האספרגוס שאת היבול מכרו ברובו. הגינה היתה מטופחת והבית צולם בשער עלון הפרסומת של חברת הבניה "רסקו".
נוסף לכך עסקו יוליוס והרמן בממכר קמעונאי של דגים ונקניק. את ההזמנות של הלקוחות אסף יוליוס כשהוא רכוב על אופניו. אח"כ רכב על האופניים כדי להביא את הסחורה מביח"ר לנקניק. כמה פעמים בשבוע נסע לחיפה באוטובוס כדי להביא דגים. במטבח בבית נארזו ההזמנות ושוב רכוב על האופניים הביא לכל לקוח את מבוקשו. סלמה עזרה באותן שנים בעבודה קשה של כביסה (ללא מכונה) , גיהוץ, עבודות הבית והגינה ובעיקר בניהול הבית ובחסכון בהוצאות. תמיד פישרה בחילוקי דעות. "אחדות המשפחה" היתה חשובה לה יותר מכל.
כל הניסיונות להשיג אשרות כניסה לבני המשפחה שנשארו בגרמניה היו ללא הצלחה.
יוליוס היה בין מקימי בית הכנסת הראשון בקריית ביאליק.
במלחמת העולם השניה נדרס יוליוס ממשאית של חיילים אוסטרליים , כאשר רכב על אופניו בכביש עכו [3].
סלמה ניהלה בית צנוע. ביתה שימש כבית לכמה צעירים ששהו בארץ ללא הורים. הם ידעו שבבית של "מָמֶה" סלמה פדרליין יזכו תמיד לארוחה וגם קפה ועוגה בימי שישי.
יוליוס נפטר בתאונת דרכים בגיל 65 ב- 15.1.1942
יוליוס קבור בבית העלמין שדה אליהו, חיפה
סלמה פדרליין נפטרה בגיל 76 ב- 28.4.1964
סלמה קבורה בבית העלמין צור שלום , קריית ביאליק
[1] מלחמת העולם הראשונה התחוללה בין השנים 1914–1918, והייתה המלחמה הגדולה ביותר בהיסטוריה עד זמנה.
[2] הסכם בין רשויות הכלכלה בגרמניה ובין ההתאחדות הציונית בגרמניה ובנק אגנלו-פלשתינה. ההסכם נחתם באוגוסט 1933, והוא אִפשר העברת הון של יהודים מגרמניה לארץ-ישראל בידי עולים או משקיעים, בצורת העברת סחורות, וכן סייע להגירה מגרמניה
[3] ליד צומת מוצרט