הוגו צבי פינקוס נולד להוריו מיכאל וברטה ב-28.11.1902 בברסלאו, גרמניה.
אלזה עליזה נולדה להוריה ברטה ואברהם ברנד בשנת 31.101912 בבּוֹהוֹרוֹצָאנָה , פולין .
בשנת 1932 , באולימפיאדת החורף של "מכבי" בזקוֹפָּנֶה[1] , הכירו אלזה והוגו . ולאחר חודש נישאו וחיו בברסלאו[2].
הוגו (צבי) עסק במסחר והיה בעלים של בית מסחר לצרכי חייטות.
בשנת 1933, עם עליית היטלר לשלטון, הוגו לא ראה טעם להישאר בגרמניה והם החליטו לעזוב את גרמניה ולעלות לארץ. התמזל מזלם והיו להם 1000 לי"ש [3] והם קבלו סרטיפיקטים [4]. בסוף שנת 1933 היו כבר בדרכם לארץ. בארץ התגוררו חברים שניסו למצוא להם מקום מגורים ומקור פרנסה. הוגו (צבי) רצה ללכת להתיישבות אך מאחר והגיעו לחיפה, בחרו לבנות את ביתם בקריית ביאליק . בשנת 1935 צרפו את ההורים של אלזה והם גם עלו ארצה עם ביתם הקטנה דיטה (יהודית) וגם הם גרו בקריית ביאליק.
בשנת 1936 , בסיום הבנייה עברו להתגורר בביתם ברחוב וייצמן[5] 9 . נורית, בתם הבכורה נולדה בשנת 1936.
הוגו צבי קנה בארץ משאית קטנה והחל לעבוד בהובלות, עבודה שפרנסה את המשפחה עד פרישתו בסביבות שנת 1965.
השנים הראשונות היו קשות לכולם. להוגו צבי היו קשיי שפה והפרנסה באותם ימים לא הייתה תמיד בנמצא.
בזמן המאורעות[6] הצטרף הוגו צבי לפעילות השמירה בעמדות שהיו ב"יער כץ"[7]. בזמן מלחמת העולם ה-2 [8] , בזמן ההפצצות על בתי הזיקוק [9] משפחת פינקוס נדדה למשך ארבע שנים לבנימינה ולפרדס חנה שם נולד בנם מיכאל. הוגו צבי היה נוסע מדי יום הלוך וחזור לחיפה לעבודה.
בשנת 1944 חזרו לקריה. במלחמת השחרור הוגו צבי היה מעביר במשאית הקטנה שלו נשק ושאר מיני דברים שהיו נחוצים להגנה. האנגלים כבר הכירו אותו ונתנו לו לעבור בצ'ק פוסט[10] ללא בדיקה.
בשנים שאחרי מלחמת העולם ה-2 ארחו בביתם עולים שהגיעו לארץ וסייעו להם בשלבי הקליטה הראשונים.
כאשר הילדים גדלו ומבחינה כלכלית רווח להוגו צבי ואלזה , הם התמסרו לפעילות התנדבותית בקריה.
אלזה , עליזה היתה עקרת בית והתנדבה ב"אילן"[11] . הוגו צבי היה המסיע הקבוע של ילדים חולי פוליו לטיפולים ועליזה עזרה במועדון.
אביה של אלזה היה חייט במקצועו. בביתו ברחוב קק"ל 46 בקרית ביאליק היתה המתפרה שלו. אברהם ברנד היה חייט מדופלם ומאוד מבוקש בקריה. בזמנו לא קנו חליפות גברים מוכנות אלא באו ל"שניידר ברנד".
למשפחת פינקוס יש קשר הדוק לסיפור מיוחד של עץ פיקוס. אלזה (עליזה ) פינקוס גידלה בביתה בחיפה עציצים וביניהם גם עציץ ובו שתיל של פיקוס. בהגיעם לקריית ביאליק, נשתל הפיקוס בגינה. העץ גדל וצמח לממדים גדולים מאד ושימש גם אתר משחקים לילדי הקריה שטיפסו וגלשו על שורשי האוויר שלו. עם מותם של צבי ועליזה פינקוס נמכר ביתם לקבלן. בזכות שכנתם מרים לבית אטינגר שעמדה על כך שהעץ לא ייכרת , הוא הועבר במבצע העברה גדול ומורכב ליד הכניסה לקאנטרי ע"ש צבי קרלינר ז"ל.
אלזה עליזה נפטרה בגיל 60 ב- 6.12.1972
הוגו צבי נפטר בגיל 72 ב- 12.12.1974
צבי ועליזה קבורים בבית העלמין צור שלום, קריית ביאליק
[1] זאקופנה היא עיירת נופש וסקי בדרום פולין.
[2] ברסלאו היום ורוצלב , היא העיר הרביעית בגודלה בפולין ושוכנת בדרום מערב פולין, על גדות נהר האודר. כמו כן היא בירת פרובינציית שלזיה תחתית.
[3] לירה שטרלינג
[4] סֶרטִיפִיקָט, היה הכינוי שניתן לאשרת העלייה לארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי.
[5] אז נקרא רחוב זבולון
[6] מאורעות המרד הערבי הגדול היה מרד מאורגן, שפרץ בארץ ישראל המנדטורית בשנת 1936, ונמשך בהפסקות עד מרץ 1939. הערבים דרשו עצמאות משלטון המנדט הבריטי, עצירת גל ההגירה של יהודים בעלייה החמישית, והתנגדות להקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל.
[7] סביב בית כץ
[8] מלחמת העולם השנייה הייתה עימות צבאי עולמי, שנמשך בין השנים 1939–1945. המלחמה הגדולה ביותר בהיסטוריה האנושית.
[9] הפצצות של מטוסים איטלקים שכוונו לבתי הזיקוק אולם פצצה אחת נפלה בקריה שגרמה לנזקים
[10] בימי השלטון הבריטי בארץ ישראל היה מפגש דרכים זה צומת T פשוט. הוא קיבל את הכינוי "Check Post" שמשמעותו באנגלית הוא עמדת בדיקה, על שם מחסומי ביקורת שנהגו הבריטים לפרוס בצומת כדי לאתר לוחמי מחתרות בכניסה וביציאה לחיפה
[11] איל"ן – איגוד ישראלי לילדים נפגעים, הוקם בשנת 1963 כארגון גג של ארגונים לטיפול בילדים נפגעים, על ידי ארגון "אילנשיל פוליו" שעסק בסיוע לנפגעי פוליו וביקש להרחיב את פעילותו לסיוע לכלל הילדים הנפגעים. הארגון מציב לו למטרה כיום את שיפור איכות חייהם של בעלי המוגבלויות הפיזיות בישראל וקידום שילובם בחברה