רובין שמעון ורחל

שמעון נולד להוריו אסתר ומנחם רובין ב- 16.5.1906 בברלין, גרמניה.

הוריו, מנחם ואסתר היגרו מרוסיה לברלין שם נולד בנם שמעון. בשנת 1933 עלו לארץ והתיישבו ברחובות וניהלו שם חנות  מכולת.  לימים עברו לקריית ביאליק ואחר כך לגבעת ברנר.

רחל ביתם של טובה וישראל פרנקל נולדה 27.4.1912  באוֹלְשׁיצֶה, פולין .

הוריה היגרו לברלין  ושם היתה ההיכרות הראשונה של שמעון ורחל.

רחל הגיעה ארצה בשנת 1935 כתיירת לירושלים, נשארה בארץ ודאגה להעלות גם את הוריה לארץ והם התגוררו בפתח תקווה. בביקור אצל משפחת רובין ברחובות התחדש הקשר של רחל ושמעון והם נישאו בשנת 1936 והגיעו  לקריית ביאליק ובנו את ביתם ברחוב דגניה 3.

בשנת 1941 נפגע ביתם בשנת 1941 מפצצה שהוטלה קרוב לביתם ע"י מטוסים איטלקים בדרכם להפציץ את בתי הזיקוק.(בתים נוספים ומגרשים נפגעו בקריה)

לשמעון ורחל נולדו  2 ילדים: 

גד יליד 1937 גדל והתחנך בקריה ובקיבוץ מרחביה.        

הקים משפחה עם אילנה שְׁקוֹלֽניק ונולדו להם 5 ילדים והם עברו לגור לבית אלפא[1]  היום מתגורר בקיבוץ הזורע[2].

עופרה (עדה) ילידת 1940 הקימה משפחה ונולדו להם 4 ילדים. היתה מורה בבי"ס אורט בקריית ביאליק. היא ובעלה מיכה שוסהיים מתגוררים בבית הוריה ברחוב דגניה בקריה.

בשנת 1950 בנתה משפחת רובין את המלון הראשון בקריית ביאליק. המלון נבנה בקומה השנייה של ביתם ברחוב דגניה 3. היו בו שישה חדרי אירוח. המלון איכלס בעיקר עובדים שעבדו באזור: עובדי "מקורות[3]" שעבדו במקום, חתנים שהגיעו לסופ"ש לכלות וההורים לא הרשו ללון בביתם.  בשנות הצנע[4] התארחו שחקנים וזמרים שהגיעו להופעה בקריית ביאליק כמו שושנה דמארי, אורנה פורת ומשה וילנסקי וגם מנחם בגין לקראת בחירות.

רחל היתה עקרת בית ועסקה תמיד באומנות ובאומנויות. רחל תפרה בגדים לילדים, עיצבה בובות וגם השקיעה בעיצוב הבית. בשנת 1958 נסעה רחל לברלין, גרמניה ולמדה אומנות ומאז התמסרה כולה לציור. גם בארץ היא למדה  ציור אצל צבי מאירוביץ [5].  רחל התקבלה לאגודת הציירים והציגה מעבודותיה בתערוכות קבוצתיות ותערוכות יחיד רבות. שש מיצירותיה הוצגו בשנות ה-80 בתערוכה במוזיאון ישראל יחד עם גדולי הציירים בישראל כמו זריצקי וגוטמן.  רחל עברה להתגורר בבית אבות "נופים"[6] בירושלים.

שמעון עבד בבנק "אנגלו – פלשתינה"[7] (לימים הפך לבנק לאומי) והיה מנהל הסניף בנשר.

שמעון נפטר בגיל 81 ב- 18.5.1987

רחל נפטרה בגיל 94 ב- 3.1.2006 שמעון ורחל קבורים בבית העלמי


[1] בֵּית אַלְפָא הוא קיבוץ מזרם הקיבוץ הארצי, קיבוץ א' של השומר הצעיר. מיקומו במזרח עמק יזרעאל בעמק חרוד לרגלי הגלבוע ליד גן השלושה, ובסמיכות לכביש 71. 

[2] הַזּוֹרֵעַ הוא קיבוץ מזרם הקיבוץ הארצי השוכן במערב עמק יזרעאל, למרגלות רמות מנשה, על כביש חיפה-מגידו, בתחום השיפוט של המועצה האזורית מגידו.

[3] "מקורות חברת מים בע"מ" היא חברת המים הלאומית של מדינת ישראל. היא חברה ממשלתית הפועלת תחת אחריות הרשות הממשלתית למים ולביוב, משרד האנרגיה ומשרד האוצר. החברה נוסדה בשנת 1937, ובמסגרת תפקידה במערך אספקת מים בישראל, מספקת כיום כ-80% ממי השתייה בישראל וכ-70% מצריכת המים בישראל

[4] מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ. מדיניות זו באה לידי ביטוי בשתי דרכים מרכזיות: הכוונת אשראי והשקעות, אך בעיקר הגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה.

[5] צבי מאירוביץ   ( 1911-19474)  היה צייר ישראלי וזכה בפרסים רבים.

[6] מגדל נופים – בית דיור מוגן בשכונת קריית היובל בירושלים.

[7] בנק אנגלו-פלשתינה היה המוסד הפיננסי המרכזי של היישוב בסוף התקופה העות'מאנית בארץ ישראל, בכל תקופת המנדט הבריטי, ואף בראשית ימי מדינת ישראל. הבנק הוקם בשנת 1902 כחברה בשם "אנגלו-פלשתינה".

אהבתם את התוכן? שתפו אותו

משפחות נוספות שיכולות לעניין אותך